OPRAVUJME, NEVYCHADZUJME!

Určite to poznáte. Pokazí sa vám nejaké náradie, spotrebič, či iný domáci pomocník. Niekedy ide len o drobnosť. Zlomené koleso, odtrhnutá rúčka a podobné defekty, ktorých opravu by ste poľahky zvládli sami doma. A tak začnete pátrať. Hľadáte náhradný kus. Pri veľkom šťastí ho aj nájdete. Neraz však zostanete nemilo prekvapený jeho cenou. Častejšie ho však nenájdete vôbec. No zariadenie bez tejto zdanlivo nevýznamnej súčiastky, môžete používať len s ťažkosťami. A tak, napriek jeho funkčnosti, putuje do odpadu.

Niekedy však ide o poruchu, ktorá nie je vo vašich silách. A tak znovu pátrate. Hľadáte opravára, no nájsť niekoho takého, už tiež nie je jednoduché. Počítače a mobily ešte majú šancu, niektoré náradie do dielne tiež. Ale čo taký obyčajný kávovar, žehlička či vysávač? Ak aj niekoho nájdete, nevyhnutne príde otázka: oplatí sa to vôbec? Pokazený diel častokrát stojí polovicu z ceny nového zariadenia, niekedy aj viac. A tak znovu putuje do odpadu. Na časy, kedy vám televízor, či žehličku prišli opraviť aj päť- šesť krát, kým naozaj doslúžila, spomínate ako na ďalekú minulosť.

Otázka je: Môžeme to zmeniť? Pri troche snahy, čiastočne áno. A to čiastočne, nám stojí za to. Žiadna snaha, predsa nie je márna.

Zariadenie, ktoré máte doma, má totižto doma dozaista aj mnoho iných ľudí. Niektorému z nich sa stroj pokazí nenávratne a nemá inú možnosť, ako kúpiť nový. Prečo však nevyužiť funkčné diely, ktoré na ňom sú na záchranu iných rovnakých, či podobných prístrojov? Hadice, tesnenia, skrutky, kolesá, rúčky, kryty. Všetky diely a súčiastky, ktoré niekto iný len márne hľadá na internete.

Okrem toho, že sa snažíme dostať do predaja aj repasované produkty, sa na našej stránke nachádza aj sekcia „na náhradné diely“, kde nájdete zariadenia, ktorých časti ešte môžu niekomu poslúžiť a zachrániť jeho prístroj.

Aj k nám sa totiž dostali produkty, ktoré sa už nedajú opraviť. A neraz ide o celkom nové produkty s výrobnou vadou, no zohnať k nim práve tú súčiastku, ktorá je chybná je veľakrát nemožné. No zvyšok komponentov je funkčný a tak budeme radi, ak sa ešte využijú. Práve takto sa snažíme ponúkať na predaj aj súčiastky, ktoré veľakrát nezoženiete ani od samotného výrobcu. Ak teda máte doma rovnaký produkt, napíšte nám. Možno máme diel, ktorý by sa vám zišiel. 

Skúsme čo najviac využiť aj pokazené či nekompletné zariadenia, a vďaka ich komponentom predĺžiť životnosť iným. Budeme vďační ak nám s tým pomôžete.